Spæd- og småbørnsindsats

Spæd- og småbørn efter barnets Lov § 32, stk. 1, nr. 5.

Formålet med indsatsen er at støtte forældre i deres rolle som omsorgsgiver, når det at være forældre, kan være udfordrende.

Progression Spæd- og småbørnsindsats

Progression tilbyder støtte i familier med spæd- og småbørn efter Barnets Lov § 32, stk. 1, nr. 5. Formålet med indsatsen er at støtte forældre i deres rolle som omsorgsgiver, når det at være forældre, kan være udfordrende.

Vores fokus er at støtte forældrene i at tage lederskab i deres forældrerolle, og tilegne sig værktøjer og viden til at udvikle og varetage omsorgen for deres barn.

Målgruppen

Målgruppen er forældre og deres ufødte/fødte barn.

Progressions spæd- og småbørnsindsats støtter forældre og deres ufødte/fødte barn i bl.a.:

Progressions handlingsplan

Relaterende socialfaglige ydelser

Støttet samvær
Overvåget samvær
Råd og vejledning
Familiebehandling
Støtteperson

Ofte stillede spørgsmål

Denne indsats fokuserer på de yngste børn (0-3 år) og sikrer en god start på livet gennem tidlig støtte og intervention. Det kan omfatte sundhedspleje, pædagogisk støtte, samt rådgivning og vejledning til forældre for at fremme en tryg og stimulerende opvækst. Målet er at forebygge problemer senere i livet ved at tackle udfordringer tidligt.

Formålet er at sikre spæd- og småbørns sundhed, trivsel og udvikling gennem målrettet støtte fra en tidlig alder. Ved at identificere og tackle potentielle problemer tidligt, kan vi forebygge alvorligere vanskeligheder senere i barnets liv. Dette omfatter både fysiske, psykiske, sociale og følelsesmæssige aspekter af barnets helbred.

Processen starter med en vurdering af barnets og familiens behov, som kan omfatte sundhedsplejerskens besøg, lægekonsultationer og samtaler med forældre. Herefter udarbejdes en plan, der kan inkludere sundhedsmæssig opfølgning, pædagogiske tiltag eller social støtte. Forløbet monitoreres løbende for at sikre, at støtten tilpasses barnets og familiens behov.

Indsatsen fokuserer på:

  • Barnets fysiske sundhed (vækst, udvikling, vaccinationer).
  • Mental og følelsesmæssig udvikling (sociale interaktioner, følelsesmæssigt velvære).
  • Styrkelse af forældrekompetencer (rådgivning og vejledning).
  • Pædagogisk udvikling (stimulation og læring).