Praktisk, pædagogisk støtte

Progression tilbyder praktisk, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet, jf. barnets lov § 32, stk. 1, nr. 2. 

Formålet med indsatsen er at støtte udfordrede familier med at skabe en forudsigelig og struktureret hverdag.

Progression praktisk, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet

Progression tilbyder praktisk, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet, jf. barnets lov § 32, stk. 1, nr. 2. 

Formålet med indsatsen er at støtte udfordrede familier med at skabe en forudsigelig og struktureret hverdag, der kan være med til at underbygge børnenes sundhed, trivsel og udvikling. 

Vores fokus er at holde familien samlet ved at støtte dem i at kunne tage styring i eget liv og udvikle gode familiedynamikker med positive samspil. Støtten tager endvidere sigte på at sikre at børnene kommer stabilt i skole, til fritidsaktiviteter men også at forældrene formår at sætte relevante grænser. 

Progressions familiekonsulenter støtter forældrene i at udvikle deres forældrekompetencer indenfor bl.a. 

Målgruppen

Målgruppen kan for eksempel være familier, som er præget af negative adfærdsmønstre og konflikter. Det kan også være familier, der har brug for støtte til at skabe struktur og gode rammer for deres barn, og som har behov for mere praktisk støtte. 

Relaterende socialfaglige ydelser

Støttet samvær
Overvåget samvær
Råd og vejledning
Kontaktpeson
Familiebehandling

Ofte stillede spørgsmål

Praktisk pædagogisk støtte hjælper børn og deres familier med at fremme barnets udvikling og trivsel gennem konkrete pædagogiske aktiviteter og rådgivning til forældre. Dette kan inkludere daglige rutiner og aktiviteter, der skaber en struktureret og tryg hverdag for barnet.

Formålet er at skabe en positiv og støttende opvækst for barnet ved at fremme deres udvikling, læring og trivsel. Indsatsen styrker barnets evner til at håndtere daglige udfordringer, udvikle sociale kompetencer og følelsesmæssig stabilitet, samt hjælper forældrene med at skabe et optimalt opvækstmiljø.

Processen starter med en vurdering af barnets og familiens behov gennem observationer og samtaler. Herefter udarbejdes en plan, der kan inkludere specifikke pædagogiske aktiviteter og vejledning til forældre. Forløbet er dynamisk og tilpasses løbende efter barnets udvikling.

Indsatsen fokuserer på:

  • Sociale kompetencer (interaktion med jævnaldrende og voksne).
  • Følelsesmæssig udvikling (stabilitet, selvregulering).
  • Kognitive færdigheder (problemløsning, nysgerrighed).
  • Motoriske færdigheder (fin- og grovmotorik).
  • Sprogudvikling (ordforråd, kommunikation).
  • Forældrevejledning (struktur, tryghed, læring).